[LOCAL PRESENCE, GLOBAL SERVICE] In deze nieuwe reeks willen we graag de teamleden van alle Damaco Foods kantoren wereldwijd voorstellen. We vroegen hen wat onze bedrijfswaarden - prestatiegerichtheid, kwaliteitsbewustzijn, samenwerking, betrokkenheid en plezier - voor hen betekenen in hun dagelijks werkleven.

In dit artikel presenteren wij u Damaco Foods Brazilië, gevestigd in São Paulo.

LARISSA (General Manager Damaco Foods Brazilië)

'Toen ik bij Damaco Group begon was ik jong, net 25 jaar, en ik kan me herinneren hoe enthousiast ik was toen ik de kans kreeg om het kantoor van Damaco Foods Brazil over te nemen. Het was een geweldige uitdaging.

Vandaag, na 10 jaar, voel ik me nog steeds zeer gemotiveerd, en ik sta nog steeds versteld van de vele avonturen die we elke dag beleven. Geen dag is zoals de andere, en dat is precies wat me het meest fascineert bij Damaco Group. Werken voor een bedrijf van deze omvang is een eer en een constante leerervaring.

Damaco Group is een bedrijf met gedifferentieerde waarden zoals Betrokkenheid, Samenwerken, Plezier, Prestatiegerichtheid en Kwaliteit. Deze waarden worden in onze dagelijkse routine aangemoedigd en door onze mentors geprezen om met respect en ernst te worden gevolgd.

Als verantwoordelijke voor Noord- en Zuid-Amerika, vind ik al deze waarden fantastisch en inspirerend. Een voorbeeld: zelfs tijdens een van de grootste wereldwijde crisissen die we sinds 2020 met Covid-19 doormaken, bleven al onze kantoren en medewerkers over de hele wereld 100% geëngageerd en verenigd, en zelfs in het perspectief van een onzeker scenario slaagden we erin om te groeien en al onze stakeholders te ondersteunen, waarbij we alle barrières het hoofd boden en de wereld lieten zien dat Damaco Foods een solide bedrijf is dat zich zelfs in moeilijke tijden onvoorwaardelijk inzet voor zijn klanten en leveranciers.'

larissa balbinot damaco foods brazil
gabriela damaco foods brazil

GABRIELA (Logistiek)

Gabriela begon bij ons te werken in 2013, ze was toen pas 19 jaar. Ze wil met ons haar standpunt delen over de waarde "BETROKKENHEID" en wat het voor haar betekent.

'BETROKKENHEID houdt in dat je jezelf toewijdt aan een zaak, en naar mijn mening is dit een van onze belangrijkste DAMACO waarden. Betrokkenheid betekent dat je vastberaden en doelgericht werkt aan wat je wilt bereiken; het is een kwestie van verantwoordelijkheid. Het is weten en begrijpen dat iedereen een verschil uitmaakt voor de groei van het bedrijf. Ongeacht de functie die je bekleedt, is engagement de basis van alles. Het is vooral belangrijk om ideeën, gedachten en meningen te delen en zo een gezonde en geëngageerde werkomgeving te creëren. De individuele inzet voor een gezamenlijke inspanning: dat is wat ons team succesvol maakt!'

ANDREA (logistiek)

Sinds 2018 werkt Andrea bij DFB op de afdeling logistiek. Lees hier wat zij vindt van onze waarde PLEZIER.

'Volgens specialisten in loopbaanmanagement maken een gezonde dosis plezier en vreugde professionals productiever. Hier bij Damaco Foods Brazilië hebben we het allemaal. Als voorbeeld kan ik onze verjaardagsfeestjes van de maand vermelden, waarbij we een speciale lunch organiseren. Dit is een gedeelde vreugde en maakt onze werkomgeving veel lichter. Ons DFB team is zeer hecht. Zonder twijfel zijn mijn collega's vrienden voor het leven geworden. Een leuke omgeving heeft de magie om werknemers meer toegewijd te maken en meer levenskwaliteit te bieden.’

andrea damaco foods brazil damaco group
homero brasil damaco foods brazil damaco group

HOMERO BRASIL (Sales)

Homero werkt sinds 2017 in ons Braziliaans kantoor en hij wil graag zijn standpunt delen over onze “SAMENWERKEN” waarde:

'"Alleen kunnen we zo weinig doen. Samen kunnen we zoveel meer doen" - Helen Keller

Teamwork makes the dream work (Teamwerk maakt uw droom waar). Een sterk team bestaat uit diverse getalenteerde mensen: de kwaliteiten vullen elkaar aan. Bij Damaco Foods Brazilië zijn we blij te kunnen zeggen dat we deze eigenschap in ons hebben, we werken in absolute synergie en conform elkaar, en vullen alle mogelijke lacunes op met een zeer hoog teamwork niveau.

Teams die samenwerken moeten weten dat ze elkaar kunnen vertrouwen. Dat ze op elkaar kunnen terugvallen in geval van nood. Bovendien, als je vertrouwen tussen teams opbouwt, geven ze elkaar de ruimte en autonomie om hun taken uit te voeren en hun eigen beslissingen te nemen. Vertrouwen geeft mensen een veilig gevoel. Daardoor stellen ze zich open en komen ze tot bloei, waardoor ze hun sterktes en zwaktes ontdekken. Medewerkers zijn pro-actiever met hun ideeën, durven risico's nemen, luisteren naar elkaar en bereiken uiteindelijk een consensus. Het resultaat is dat er meer wordt samengewerkt, gecommuniceerd en dat teamleden niet bang zijn om hun kwetsbaarheden bloot te leggen. Dit creëert een veel productievere werkomgeving. Werknemers kunnen vaardigheden opdoen terwijl ze hun functies ontwikkelen, problemen en conflicten oplossen, creativiteit en leren bevorderen, de bedrijfscultuur verbeteren en de teamcohesie verstevigen.’ 

JESSICA (SALES)

Jessica begon te werken voor Damaco Foods Brazilië in 2011, bijna 10 jaar geleden. Niemand beter dan zij om te praten over de waarde PRESTATIEGERICHTHEID en de relevantie ervan voor DFB.

‘Het streven naar uitmuntendheid is wat Damaco Foods Brazilië drijft. Dankzij werkethiek, teamwerk en een hoge prestatiegerichtheid, evolueren onze prestaties voortdurend, brengen ze winst voor het bedrijf en resultaten die miljoenen mensen over de hele wereld beïnvloeden via de voedingswaren die we verhandelen.'

jessica damaco foods brazil damaco group
Jessica damaco foods brazil damaco group

ISABELLA (Logistiek)

Isa werkt sinds 2019 in het Braziliaanse kantoor op de afdeling logistiek. Ze beseft heel goed hoe KWALITEIT een belangrijke waarde voor onze job.

'Ons team geeft altijd prioriteit aan de uitzonderlijke KWALITEIT van ons werk. Ons doel is om ervoor te zorgen dat al onze partners blijvend een beroep doen op ons, van klanten tot leveranciers, en een welvarende relatie met ons bedrijf ontwikkelen. Hiermee garanderen wij het succes van onze partnerschappen en toekomstige zaken.’

Terug naar overzicht