[LOCAL PRESENCE, GLOBAL SERVICE] In deze nieuwe reeks willen we graag de teamleden van alle Damaco Foods kantoren wereldwijd voorstellen. We vroegen hen wat onze bedrijfswaarden - prestatiegericht, kwaliteitsbewust, samenwerken, betrokkenheid en plezier - voor hen betekenen in hun dagelijkse werkleven.


We beginnen met Damaco Foods Singapore, het eerste verkoopkantoor buiten België, opgericht in 2008.

Simon (General manager Damaco Foods Singapore):

Ik herinner me 5 april 2012 nog heel goed, mijn eerste dag bij Damaco Group. Meer dan 9 jaar later woon ik in Azië en voel ik me dankbaar om te werken met 'een lokaal team' dat inzet, prestaties, kwaliteit en veel plezier heeft getoond en we proberen hard samen te werken om het nog beter te doen, wat niet altijd vanzelfsprekend is, het is altijd een work in progress.

Maar één ding heb ik geleerd en dat is dat onze bedrijfswaarden, hoewel ze op papier hetzelfde zijn, in verschillende culturen een heel andere interpretatie kunnen hebben.

Ik heb bijvoorbeeld geleerd dat Azië een "hoge context-setting" heeft, je moet de cultuur kennen, de gewoonten en gebruiken, de mentaliteit op de werkvloer en nog zo veel meer. Als je dat niet doet, zul je het moeilijk hebben om je tussen de mensen te mengen.

Dankzij deze kans ben ik dankbaar dat mijn team mijn inspanningen om mij aan te passen verwelkomt, dat ze met me samenwerken, dat ze me elke keer weer trots maken als ik rapporteer naar het hoofdkantoor in België, maar ook voor de momenten waarop jullie lokale lekkernijen met me delen die me altijd zo enthousiast maken om in de voedingsindustrie te werken.

MARK (Sales):

Prestatiegericht zijn is cruciaal voor het algemene succes van het bedrijf. In de 2 jaar dat ik bij Damaco Foods Singapore werk, heb ik hand in hand met mijn collega's gewerkt. Ons kantoor mag dan klein van omvang zijn, ik heb de prestaties enorm zien verbeteren.

ANNEE (Logistics):

Kwaliteitsbewust - Met aanzienlijke vaardigheden op het gebied van orderverwerking, slaagde ik erin om zendingen te plannen en documenten op een naadloze manier te verwerken om de klanttevredenheid te behalen en de doelstellingen van het bedrijf te bereiken. De complimenten die ik kreeg van klanten en collega-teamleden zijn een grote aanmoediging.

YIYUN (Accountancy):

Samenwerken - Zelfs een klein team als het onze staat elke dag voor uitdagingen. Om deze uitdagingen op te lossen, zijn we altijd op zoek naar manieren om ons te verbeteren, zodat we beter kunnen samenwerken. Teamwerk is als een sleutel tot een kamer met een gemeenschappelijke visie en doelstellingen. De kracht van communicatie, beslissingen van hoge kwaliteit en actieve samenwerking dragen bij tot het maken van die sleutel. Een klein team als het onze zal hard streven door onze dagelijkse uitdagingen om een betere werkomgeving te creëren.

CHLOE (Logistics):

Betrokkenheid - Dit is essentieel om een positieve werkomgeving te bevorderen en te creëren door een cultuur van vertrouwen en zorg op te bouwen, om successen te vieren en te erkennen, ideeën te delen en initiatieven te nemen. Wees een teamspeler: we zijn even belangrijk voor een betere toekomst. Het hele team is toegewijd en vol vertrouwen om uitdagingen op het werk aan te gaan.

DAWN (Logistics):

Een plezierige werkomgeving heeft bewezen organisaties ten goede te komen. Zoals David Ogilvy ooit zei: "Waar mensen geen plezier hebben, leveren ze zelden goed werk.". In 2020 hadden we de gelegenheid om buiten werktijd van een kleine kerstbijeenkomst te genieten. Het was een geweldige tijd; we hadden een heerlijk diner en speelden Jenga.

christmas gathering damaco foods singapore
Terug naar overzicht